משפחת תקני (BRC (BRC- British Retail Consortium מתחלקים למספר תקנים, בתחומים שונים. אנו ב-"שיאא מערכות ניהול" מתמחה ביישום של התקנים השכיחים ביותר כדוגמת:
BRC food – לתעשיית המזון, לבתי אריזה במתכונת קצרה ומתאימה יותר
BRC cp – למוצרי צריכה כדוגמת קוסמטיקה, דטרגנטים ועוד מגוון רחב של מוצרי צריכה
BRC Iop – לאריזות וחומרי אריזה
תקן BRC הוקם ע"י איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה בכדי לספק מזון בטוח ולאחר מכן מוצרים אחרים שיהיו בטוחים למשתמש ושימכרו ברשתות המזון באנגליה בעיקר, עם השנים תקני BRC אומצו ע"י רשתות אחרות גם מחוץ לאנגליה.
כל תקני BRC המוזכרים לעיל בנויים על אותה מתודולוגיה והיא:
לקיים מערכת ניהול בדומה למערכת ניהול תקן 9001 ISO
להקים מערכת של בקרת סיכונים (HACCP) למשתמש הסופי
לקיים כללים מחמירים של היגיינה וניקיון
וכל זאת כדי שרשתות השיווק והמזון יוכלו להצהיר שהן שונות מהשווקים הפתוחים ושהמוצרים שלהם מפוקחים ובטוחים יותר למשתמש הסופי.
עם השנים, רשתות השיווק והזמון יצרו לעצמם יתרון שיווקי וארגונים רבים מתחומים שונים שרצו לחדור ולמכור לרשתות נאלצו לקיים את אחד מתקני BRC כדרישת סף למשא ומתן.
קיום תקני BRC בארגון שלכם, מבטיחים סטנדרטיזציה של איכות, בטיחות וקריטריונים תפעוליים, וכן מבטיחים כי היצרנים ימלאו את חובותיהם המשפטיות לספק הגנה לצרכן הסופי.
אחד התקנים החשובים ביותר בתחום המזון שחברות רבות בעולם פועלות כדי לקבלו הינו תקן בטיחות מזון ISO 22000.
נושא נוסף שחשוב להכיר בתחום המזון שלעיתים משרד הבריאות דורש אותו נקרא פרשה טכנית.
שיאא מערכות ניהול עוסקת שנים רבות בהטמעה ותחזוקה של כל משפחת תקני BRC שהוזכרו לעיל במפעלי מזון, בבתי אריזה, במפעלי קוסמטיקה, מפעלים ליצור דטרגנטים ומפעלים ליצור מוצרי אריזה למזון או חו"ג ליצור מוצרי אריזה למזון.
היועצים של שיאא מערכות ניהול משתלמים ומתעדכנים באופן שוטף בדרישות תקני BRC ולאחר כל שינוי מהדורה או עדכון מקיימים דיונים והדרכות בצורה רוחבית אצל לקוחותינו כדי לשמר רמה גבוהה של יישום טוב, נכון ועדכני.
חברת שיאא מערכות ניהול איכות, מלווה חברות וארגונים מעל 25 שנה בייעוץ, אפיון והטמעה בכל תקן עד להצלחה.
צרו עימנו קשר לקבלת מידע ופרטים נוספים ונגיע אליכם לפגישה שבה נציג את דרישות התקנים ודרכים ליישומם חייגו 04-6904949.
אנשים שקראו מאמר זה התעניינו גם ב:
תקן ניהול בטיחות מזון
מהדורה חדשה לתקן בטיחות מזון ISO 22000:2018
סימון ואריזה של מוצרי מזון – תקן 1145