חברת PEAS OF BEAN היא חברה צעירה בתעשיית המזון, המייצרת סוגים שונים של קציצות טבעוניות ואורגניות שקיבלה החודש הסמכה לתקן בטיחות מזון ISO 22000.
הנהלת החברה החליטה לכוון לסטנדרטים גבוהים של איכות ובטיחות מזון, ולהתאים את המפעל לדרישות מחמירות של לקוחות בארץ ובחו"ל.
ההחלטה שהתקבלה הייתה לשלב את דרישות האיכות של לקוחות ואת הדרישות הרגולטוריות של משרד הבריאות עם מערכת איכות ובטיחות מזון ISO 22000.
בשלב זה, אנו ב"שיאא מערכות ניהול" נכנסנו לתמונה כדי לייעץ וללוות אותם לקבלת ההסמכה.
מהו תהליך העבודה בדרך לקבלת הסמכה לתקן בטיחות מזון ISO 22000?
בתחילת הדרך, יועץ מטעמנו סייר במקום וליווה את תהליכי העבודה בארגון על מנת לנתח ולהפיק סקר סיכונים HACCP.
בוצע סקר תשתיות, נבחנו סיכונים בסביבת הייצור ובתהליך הייצור עצמו, משלב קבלת חומר הגלם ועד למשלוח המוצר הסופי.
לאחר מכן, נקבעו נקודות בקרה ופעולות לצמצום הסיכונים כנדרש ב- HACCP, נבנו בקרות תומכות, הוראות עבודה ונהלים, שיבטיחו את בטיחות המוצר למשתמש הסופי.
במקביל להטמעת מערכת ניהול הסיכונים, גובשה בליווי צמוד שלנו עם הצוות הניהולי של החברה מדיניות איכות ונהלי איכות, שבסופו של דבר הפכו לקובץ נהלים בהתאם לדרישות התקן ISO 22000:2005.
חברת ,PEAS OF BEAN, עברה בהצלחה את מבדק ההתעדה ולפני מס' ימים קיבלה את תעודת ההסמכה לתקן בטיחות מזון ISO 22000, המאשרת שהתהליכים טובים ונכונים ליצור המוצר בכפוף לנהלי בטיחות מזון.