נתחיל בשונה: ראשית, מבנה תקן ISO 9001:2015 שונה כך שתהיה התאמה בשילוב תקנים שונים אחרים כדוגמת 27001, 14001 והם יוכלו להיעשות ללא מגבלה של מיספור ולא יהיה צורך בטבלאות הצלבה למספור סעיפים.
נושא נוסף וחשוב ביותר ב iso 9001:2015 (איזו 9001:2015) הוא שבמקום נציג הנהלת לאיכות, כל ההנהלת מחויבת כלפי העובדים לחתירה לעמידה ביעדי הארגון באופן שוטף ומוכח.
השונה המעורר עניין מיוחד, הוא האמירה שאין יותר צורך בתיעוד.
על כך יש האומרים (כאלה שמאמינים וכאלה שלא) "אני מאמין לאלוהים, ולכל השאר אני צריך הוכחה" (באנגלית זה נשמע טוב יותר: I believe in God and for all other I need evidence). משמע כל פעילות נדרשת הוכחת ביצוע.
לכן, התיעוד לא נעלם כלל מלבד נושאים בהם היו מחייבים למרות שאין פעילות ולא ניתן היה להשמיט, ב - 9001:2015 ISO ניתן להשמיט מכל פרק וסעיף, ולא רק מפרק 7 כפי שהיה בגרסה הקודמת.
מעגל דמינג האגדי (השיפור המתמיד) נשמר, ויש לשמר פעילות עפ"י תורת 4 השלבים ה- PDCA שפירושה (Plan – Do – Check – Act) בכל התהליכים בארגון ולשמר את הידע הנצבר מתוך איסוף הנתונים מאחר וידע = כוח. הערכת ביצועים הוא נושא שמחייב יחס מועדף, כי על פי נתונים אנו משנים תהליכים ומשפרים לכיוונים שונים וכל שינוי חייב לעבור דרך מסננת של עלות תועלת, אחרת אין בזה ולא כלום.
9001:2015 ISO נותן חופש גדול לארגון ליישם מערכת ניהול התואמת בדיוק את מידותיו וחשוב ביותר לפנות למומחים כדי שיעשו זאת בעבורך, הזהר מחיקויים שעלולים לעלות לך ביוקר.