פרשה טכנית – מה זה?
קיבלתם דרישה מרישוי עסקים או נציגי משרד הבריאות להגיש פרשה טכנית. לא מבינים את המשמעות?
הנה הסבר קצר:
פרשה טכנית היא למעשה תיאור מפורט של הפעילות היצרנית של מפעל / ארגון / מסעדה, תוך התייחסות לנושאי בטיחות מזון ואיכות סביבה.
כל ארגון העוסק בפעילות של ייצור או אריזה של מוצרי מזון (להוציא מקרים ספציפיים של החרגות המוגדרות בחוק), נדרש לשם קבלת רישיון עסק, בהגשת פרשה טכנית.
חשוב לדעת!! החוק בישראל אוסר על כל גוף המייצר מזון, לפעול מבלי שזה קיבל את אישור משרד הבריאות.
פרשה טכנית אמורה לכלול תרשימים הנדסיים שונים של מבנה בית העסק וסביבתו, אישורים שונים לגבי התאמת התשתיות והתהליך לדרישות, ומסמך מפורט המתאר את זרימת תהליכי הייצור.
המסמך צריך להתייחס גם, לנושאי התאמת התשתיות לדרישות חוק המזון, בהיבטים של תאורה, אוורור, פתחים, כיורים ושירותים, זרימת מים וביוב, להתייחס לנושא היגיינה, פינוי אשפה, השפעות סביבתיות ועוד…
בעת הכנת מסמכי פרשה טכנית ארגון נדרש להכיר את דרישות החקיקה הרלוונטית, הן הכללית בתחום המזון, והן זו הרלוונטית לפעילותו הייחודית.
האם חייבים לקחת חברה מקצועית כדי לעשות פרשה טכנית?
אין חובה להיעזר בחברת ייעוץ, והארגון יכול ורשאי להגיש את המסמכים בעצמו. יחד עם זאת, מניסיוננו, ואנו יודעים להגיד במלוא הבטחון, שללא ליווי צמוד של איש מקצוע, קשה לצלוח את התהליך, שעלול לגזול זמן יקר ומשאבים רבים מהארגון… שלא לדבר על כאב הראש שכרוך בהבנת נושא פרשה טכנית ובכל הכרוך בה.
אנו בשיאא מערכות ניהול מתמחים בהקמה ותחזוקה של מערכות איכות ובטיחות מזון כדוגמת 22000 ISO , HACCP וכל דרישות רגולציה אחרות כולל הגשה של פרשה טכנית עד קבלת אישור משרד הבריאות,
וזה כולל כמובן ייצוג של הארגון מול משרד הבריאות.
נשמח לענות על כל שאלה ולעמוד לשירותכם.
צרו קשר בטלפון: 04-690-4949