חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קבלת רישיון עסק לעסקי מזון

פרשה טכנית לקבלת רישיון לעסקי מזון ורישיון יצרן

פרשה טכנית היא מסמך מפורט המתאר את תהליכי הייצור, האריזה והתשתיות של עסקי מזון, תוך התמקדות בהיבטי בטיחות מזון ואיכות הסביבה. זהו כלי קריטי לקבלת רישיון עסק או רישיון יצרן ממשרד הבריאות.

כל ארגון העוסק בפעילות של ייצור או אריזה של מוצרי מזון (להוציא מקרים ספציפיים של החרגות המוגדרות בחוק), נדרש לשם קבלת רישיון עסק, בהגשת פרשה טכנית.

ללא מסמך זה, החוק בישראל אינו מאפשר פעילות ייצור או אריזה של מזון מבלי לקבל אישור משרד הבריאות.

 

מה כולל מסמך פרשה טכנית?

  • תרשימים הנדסיים של מבנה העסק וסביבתו.
  • מידע על התאמת תשתיות והתהליך לדרישות חוק המזון בהיבטים של תאורה, אוורור, פתחים, כיורים ושירותים, זרימת מים וביוב, פינוי אשפה, השפעות סביבתיות ועוד.
  • תיאור תהליכי ייצור והיגיינה, תוך שמירה על עמידה בדרישות החוק והתקנים הרלוונטיים.

 

האתגרים בהכנת הפרשה הטכנית לעסקי מזון

אמנם ניתן להכין את המסמכים לפרשה הטכנית לבד, אך מניסיוננו מדובר בתהליך מורכב הדורש ידע מעמיק בדרישות החקיקה הרלוונטית הכללית ודרישות החקיקה בתחום המזון. יש צורך להתייחס גם לפעילות הרלוונטית של כל עסק ועסק.

ללא ליווי מקצועי, ייתכן שתתקלו בעיכובים ובקשיים בהשגת האישורים הנדרשים. הכנת מסמך לא מדויק עלולה לעלות זמן ומשאבים רבים.

 

איך אנחנו יכולים לעזור?

אנו בשיאא מערכות ניהול מתמחים בהקמה ותחזוקה של מערכות איכות ובטיחות מזון כדוגמת HACCP, תקני בטיחות מזון 22000 ISO  תקן  BRCוכל דרישות רגולציה אחרות כולל הגשה של פרשה טכנית עד קבלת אישור משרד הבריאות, הכולל גם ייצוג של הארגון מול משרד הבריאות.

 

צרו קשר עוד היום בטלפון: 04-690-4949, ונשמח לסייע לכם לצלוח את התהליך במהירות ובמקצועיות.