חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תקני חקלאות

GLOBAL GAP

תקני החקלאות – Global Gap מגדירים מערכת ניהול איכות לכל סוג של גידול או מגדל.
התקן נבנה ע"י רשתות המזון באירופה ועם הזמן אומץ על-ידי רשתות מזון אחרות מהעולם.
מטרת הרשתות בדרישה ל- Global Gap היא לבדל את התוצרת שלהם מהשווקים הפתוחים ע"י הצהרה על תוצרת נקייה ועל עמידה בסטנדרטים גבוהים של איכות ובטיחות המגינים על הצרכנים.

לשיחת ייעוץ ללא תשלום עבור תקן GLOBAL GAP - מלאו פרטים

הכירו את תקני חקלאות - Global Gap

תקנים נלווים

תקן BRC

תקן Consortium Retail British – BRC
הוקם ע"י איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה בכדי לספק מזון בטוח ומוצרים נוספים שיהיו בטוחים למשתמש ושימכרו ברשתות המזון באנגליה. התקן אומץ על-ידי רשתות שיווק מחוץ לאנגליה והוא יוצר בידול בין רשתות השיווק לתוצרת הנמכרת בשווקים שאינה מפוקחת.
תקן BRC food הוא תקן ספציפי המיועד לתעשיית המזון ולבתי אריזה.

תקן F2F

תקן של Marks & Spencer, רשת השיווק האירופאית (במקור מאנגליה).

התקן דומה במרבית סעיפיו ל- Global Gap, עם דרישות והתייחסות לגידולים ספציפיים.

התקן מיועד למגדלים המעוניינים לשווק תוצרתם לרשת זו.

תקן TNC

תקן של TESCO רשת השיווק האירופאית (במקור מאנגליה).

התקן דומה במרבית סעיפיו
ל-Global Gap, עם דגש על נושאי איכות הסביבה

ומיועד למגדלים המעוניינים לשווק תוצרתם לרשת זו.

תקני חקלאות – Global Gap

תקני חקלאות – BRC ,F2F ,TNC ,Global Gap ועוד, הינם תקני איכות בינלאומיים המבטיחים סטנדרטיזציה של איכות, בטיחות וקריטריונים תפעוליים המספקים הגנה לצרכן הסופי.

תקן Global Gap, מגדיר מערכת ניהול איכות לכל סוג של גידול או מגדל. את התקן ניתן ליישום בשתי אופציות:

אופציה ראשונה: המגדל לוקח אחריות על עצמו ומנהל את הגידול בעצמו.

האופציה השנייה: המגדל נסמך על בית אריזה והוא מהווה חלק מקבוצת מגדלים (GG).

תקני חקלאות – Global Gap והתקנים האחרים, הוקמו ע"י רשתות המזון באירופה ועם הזמן חברו לתקן זה רשתות מזון אחרות מהעולם. מטרת הרשתות בדרישה ל- Global Gap היא לבדל את התוצרת שלהם מהשווקים הפתוחים ע"י הצהרה על תוצרת נקייה יותר מחומרי הדברה ושמירה על ערכי הטבע והנוף בעולם.

תקני חקלאות – Global Gap ותקני החקלאות האחרים מציגים דרישות הדומות לתקן ניהול איכות – ISO 9001, הם מציגים מערכת של בקרת סיכונים (HACCP ) המיועדת להגנה על הצרכנים ודורשים לקיים כללים מחמירים של היגיינה וניקיון.

החשיבות והיתרונות של תקני חקלאות:

חלק גדול מהתוצרת החקלאית הנמכרת ברשתות המזון באירופה, מגיע ממדינות שונות בעולם שחלקן הינן מדינות עולם שלישי, ולכן הצרכנים רואים בתקני האיכות ערך חשוב ודורשים פיקוח על מוצרי החקלאות והמזון המגיעים אליהם לצלחת, הן מבחינת האיכות והן מבחינת כמות חומרי ההדברה ועוד.

חקלאים ובתי אריזה בישראל, שעומדים בתקני חקלאות – BRC, F2F ,TNC ,Global Gap ותקני איכות נוספים, יכולים לשווק את תוצרתם לרשתות השיווק באירופה ובארצות הברית וכך נפתחות עבורם הזדמנויות עסקיות רבות.

מערכת לניהול סיכונים בתחום המזון – תקן HACCP

Hazard Analysis Critical Control Point – HACCP,
הינה מערכת לניהול סיכונים ובטיחות המוצר אותה צריך להטמיע בארגון וזאת כדי להבטיח סטנדרטים גבוהים שיפחיתו את הסיכוי לכך שאנשים יפגעו מהמזון שהארגון מייצר או מספק.

הסמכה לתקן HACCP דורשת מהארגון להקים מערכת המנתחת ובודקת את כל התהליכים ואת הסיכונים האפשריים בכל תהליך. בנוסף, יש להגדיר נקודות בקרה (control point) שבהם נבדקים המוצרים וזאת כדי לעצור מוצרים שבהם התגלתה בעיה כלשהי ובכך למנוע את הגעתם לשוק ולמשתמש הסופי.

חברת שיאא מערכות ניהול איכות, מלווה חברות וארגונים מעל 20 שנה בייעוץ, אפיון והטמעה בכל תקן עד להצלחה. צרו עימנו קשר לקבלת מידע ופרטים נוספים על תקני חקלאות – BRC, F2F, TNC ,Global Gap ועוד. נשמח להגיע אליכם לפגישה שבה נציג את דרישות התקנים ודרכים ליישומם, חייגו 04-6904949.