בחודש אפריל ליווינו את חברת "רביבו יהודה חקלאות ונכסים", חברה המתמחה באחסון מזון לקבלת הסמכה לתקן HACCP.
החברה עשתה תהליך שבסיומו קיבלה הסמכה לתקן ISO 9001:2015 משולב עם HACCP לאחסון מוצרי מזון!!
מה זה HACCP - Hazard Analysis Critical Control Point ?
מערכת לניהול סיכונים ובטיחות המוצר אותה צריך להטמיע בארגון וזאת כדי להבטיח סטנדרטים גבוהים שיפחיתו את הסיכוי לכך שאנשים יפגעו מהמזון שהארגון מייצר או מספק.
הסמכה לתקן HACCP דורשת מהארגון להקים מערכת המנתחת ובודקת את כל התהליכים ואת הסיכונים האפשריים בכל תהליך. בנוסף, יש להגדיר נקודות בקרה (control point) שבהם נבדקים המוצרים וזאת כדי לעצור מוצרים שבהם התגלתה בעיה כלשהי ובכך למנוע את הגעתם לשוק ולמשתמש הסופי.
קרוב לודאי שזכורים לכם מקרים שבהם הורדו מוצרים מהמדפים והצרכנים נקראו להחזיר מוצרים שכבר רכשו מסדרה מסויימת וזאת לאחר שהמוצרים כבר יצאו מהמפעל והגיעו לשוק וללקוחות. דברים אלו קורים אבל חשוב שיקרו כמה שפחות ואת זאת ניתן לעשות על-ידי מערכת איכות שנבנית בצורה מקצועית עם בחינה של כל הסיכונים האפשריים ונקודות בקרה שיכולות לעצור את המוצרים בזמן.
תקני מזון - מערכת לניהול סיכונים ובטיחות
בכל אחד מהתקנים של תחום המזון ובהם: HACCP ,IFS FOOD ,BRC FOOD ,ISO 22000:2005, קיימת מערכת ניהול המבטיחה תהליכי ייצור נכונים ובטוחים וזאת כאמור כדי לשמור על הלקוחות שרוכשים את מוצרי המזון.
את התהליכים יש לנטר ולתעד באופן שוטף בכדי לעקוב אחר התהליך הנכון ביותר לכל מוצר וכמובן ללמוד את הטעויות ולייעל את התהליכים.
כחברה המתמחה בתקני איכות בתחום המזון, הקמנו תוכנה לניהול איכות שעוזרת במעקב ובבקרה על תקני האיכות ועוזרת מאוד לנהל את תחום האיכות במיוחד כשיש יותר מתקן אחד.
אנו מלווים חברות וארגונים מעל 20 שנה בייעוץ, אפיון והטמעה בכל תקן עד להצלחה.
צרו עימנו קשר לקבלת מידע ופרטים נוספים על HACCP ועל תקני איכות נוספים בתחום המזון ונגיע אליכם לפגישה שבה נציג דרכים ליישום נכון ואיכותי בארגון שלכם.
צרו עימנו קשר בטלפון: 04-6904949.