העקרונות המנחים ליישום סקר סיכונים (גנרי) מכל תחום שהוא:
השלבים ליישום סקר סיכונים הם:
ראשית, ההנהלה או מי מתוכה או כל גורם אחר שפונה להנהלה, מעלה איזשהו צורך לנטרול בעיה שהוגדרה כסיכון. על פי ההגדרה לעיל, ההנהלה מקימה צוות מולטידסיפלינארי לנושא שראשית מבצע ניטור וסוקר את הנושא לעומקו וממפה אותו.
שנית, קובעים את ההקשר של הסיכון ותוך כדי פעילות כל הזמן מקיימים תקשורת עם גורמים חיצוניים, העוזרים למפות את הנושא ולאחר מכן לנטרל אותו, בכל שלב נעזרים בגורמים שמסייעים בטיפול בסיכון. לאחר המיפוי, עוברים על כל שלב ושלב בתהליך ומנסים לזהות את ההשפעה, שהיא סטייה מהצפוי מהמטרה ומטרה יכולה להיות בעלת מגוון של היבטים כגון: פיננסית, תפעולית, בטיחותית, בריאותית או אולי סביבתית וברמת ישימות אסטרטגית, כלל ארגונית, פרויקט או תהליך של ייצור מוצר.
את הסיכון יש לאפיין בהתאם לאירועים או להשלכות, אפילו אירועים פוטנציאליים או אפילו עד לאירוע בודד אבל חמור.
במסגרת הערכת הסיכונים, כפי שכבר פורט, מזהים את הסיכונים ברמה של הסתברות וחומרה והמכפילה שלהם, וקובעים לנו מראש רמות סיכון סבילות, את אותה סבילות אנו מגדירים בשלוש רמות (נמוך, בינוני, גבוה), ניתן גם ארבע או כל מפתח שקובעים מראש. לאחר מכן קובעים רמות סבילות להסתברות וזה אומר מה הסיכוי שסיכון X יתממש ולאחר מכן בחומרה קובעים מפתח לסיכון X להתממשות, וגם לזה מקימים טבלת ערכים מראש.
לאחר שהקמנו את כל הכלים לקביעה האם הסיכון התממש כן או לא, אנו ניגשים לעבור על כל נושא וכל תחום. ניקח לדוגמה תהליך ונמפה אותו, אם ניתן בתרשים זרימה. בכל שלב נזהה את הסיכונים, ננתח אותם ולאחר מכן נעריך אותם עפ"י מפתח של הסתברות וחומרה ומכאן יקבעו לנו נקודות סיכון. בשלב זה הצוות או ההנהלה יצטרכו לתת את הכלים להתמודדות למיגור או הקטנה של הסיכונים שעלו מתוך הניתוח.
ניתן היום להגיד בפה מלא שנושא זה לא סתם תפס בעולם העסקי ושלח זרועות לכל התחומים זו פעילות שמביאה תוצאה וזה מוכח כל יום במפעלים ובארגונים רבים.